Controle visserij

Controle en handhaving op het bezit van de juiste visdocumenten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sportvisserijsector en de overheid. De sportvisserijsector krijgt hierin echter een steeds grotere verantwoordelijkheid toebedeeld. Die verantwoordelijkheid pakken de honderden vrijwillige verenigingscontroleurs graag en goed op. Daarnaast heeft Sportvisserij Oost Nederland door het hele werkgebied Buitengewoon Opsporingsabtenaren (BOA's) in dienst. Bekijk hier de boetebedragen 2017


Misstanden melden helpt

Wil je misstanden langs de waterkant melden? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail.
Vermeld duidelijk (liefst met een kaartje) de locatie en uw naam en telefoonnummer, zodat we contact met u kunnen opnemen.


Studio VIS-TV - Controle in Oost Nederland

Geregistreerde hengelsportcontroleurs

Alle bij Sportvisserij Oost Nederland en Sportvisserij Nederland geregistreerde hengelsportcontroleurs die de Cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd, krijgen van Sportvisserij Nederland controlekleding en een controlepas. Hiermee kan elke controleur zich zich aan de waterkant identificeren. Een goede controleur heeft een gedegen en actuele kennis van de relevante wet- en regelgeving, die helder is samengevat in de Veldgids Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.