Cursus Vakbekwaam visgids

Vissen met een visgids is in vele landen heel gewoon. In Nederland stijgt het vissen onder begeleiding van een visgids de laatste jaren in populariteit. Om aan de vraag naar visgidsen in Oost Nederland tegemoet te komen, biedt Sportvisserij Oost-Nederland ook dit jaar weer de cursus Vakbekwaam visgids aan.

De opleiding wordt gegeven voor minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Na afronding van de cursus kan Sportvisserij Oost Nederland de visgids ondersteuning op maat bieden bij bijvoorbeeld een samenwerking met recreatieondernemers uit de regio.


Wie en wat?

De breed georiënteerde opleiding is bedoeld voor volwassenen en bestaat uit een 6 doordeweekse lesavonden, 3 praktijkdagen en een afrondingsavond. Sportvisserij Oost-Nederland heeft deze cursus samen met ecologisch advies en voorlichtingsbureau Elmekz én vakbekwame docenten uit de karper-, witvis- en roofvisvisserij ontwikkeld. Bekende sportvissers als Wim Russchen, Roelof Schut en Stefan Altena geven de deelnemers praktische vaardigheden en theoretische kennis mee.
Benieuwd wat zij u te bieden hebben? Download dan de flyer.


Data (lestijden en locaties volgen)

 Dinsdag 22 mei Kennismaking en cursusopzet
 Donderdag 31 mei Toerisme, gidswerk en gastheerschap
 Donderdag 7 juni Ecologie en visstand(beheer)
 Zaterdag 9 juni Praktijkdag - op stap met visgidsen
 Donderdag 14 juni Bedrijfsplan en workshops materialen & technieken
 Zaterdag 23 juni Praktijkdag - op stap met cursisten
 Donderdag 28 juni Bedrijfsvoering en sociale media
 Donderdag 5 juli Wet- en regelgeving sportvisserij en aanleveren eindopdracht
 Zaterdag 7 juli Praktijkdag - eindopdracht vakbekwaam visgids
 Donderdag 12 juli Cursusafronding en uitreiken certificaten


Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 450,= per deelnemer. Hierbij zijn lesmaterialen en het basisboek Visstandbeheer inbegrepen. Na toelating tot de opleiding ontvangt u een factuur.
Pas na betaling van de factuur is uw deelname gegarandeerd.

Motivatie

Wij zijn benieuwd naar uw motivatie om de opleiding visgids te volgen. Daarom vragen wij u onderaan het inschrijfformulier om uw motivatie toe te voegen. Download daarvoor eerst de sjabloon. Wij behouden ons het recht voor uw motivatie te gebruiken om te beoordelen of u wordt toegelaten tot de cursus.


Inschrijven

Inschrijven voor de cursus is mogelijk tot en met 13 mei 2018.
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.