Jeugddag Oost NL - Streetfishing in Ommen op Nationale Hengeldag!

0 1083
21 apr

Zaterdag 27 mei is het zover, dan is het weer Nationale Hengeldag! Zoals je van ons gewend bent, organiseren we ook dit jaar weer een jeugddag. Deze keer sluiten we aan bij het landelijke thema Streetfishing.

De jeugddag van Oost Nederland vindt dit jaar plaats in Ommen. Ommen heeft verschillende mooie en goed bereikbare visvijvers, het Ommerkanaal en natuurlijk de Overijsselse Vecht. Tal van mogelijkheden dus om lekker te kunnen vissen. Bij streetfishing wordt veelal gedacht aan een stedelijke omgeving, maar streetfising kun je natuurlijk overal doen. Bij streetfishing ga je licht bepakt op pad en verplaats je je van visstek naar visstek om je vangkansen te vergroten. Dat kan uitstekend in Ommen.

Streetfishingwedstrijd

Op Nationale Hengeldag organiseren we voor jeugd van 12 tot en met 17 jaar een streetfishing wedstrijd. Je moet hiervoor je eigen hengelspullen meenemen en er wordt gevist op alle soorten vis. Je krijgt een scorekaart, meetlint en plattegrond mee van de vijvers waar je mag vissen. Bij de vijvers staan viscontroleurs, die een oogje in het zeil houden en die je ook kunnen helpen met het onthaken van een vis.
Heb je nou zelf geen geschikte hengel en wil je wel graag meedoen, dan kun je van ons een werphengel of vaste hengel lenen. Je kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.

Viswedstrijd met de vaste stok

Voor de jongere jeugd is er een viswedstrijd in de visvijver bij de waterzuivering in de wijk Dante. Deelnemen aan deze wedstrijd kan tot en met 14 jaar. Bij deze viswedstrijd staat er een ploeg vismeesters klaar, die de kinderen begeleiden tijdens het vissen met de vaste hengel. Voor deze wedstrijd stellen we alle hengelmaterialen beschikbaar, je hoeft zelf dus geen hengel, voer of aas mee te nemen.


Streetfishing, je kunt echt overal vis vangen op Nationale Hengeldag!


Meedoen?

Deelname aan deze leuke visdag in Ommen is geheel gratis, wij verzorgen de lunch en je krijgt ook nog eens een goodybag mee naar huis. En ten slotte…. er zijn voor beide wedstrijden mooie prijzen te winnen. Vanaf 10.00 uur ben je welkom, er wordt gevist van 11.00 uur tot 14.00 uur en om 14.30 uur is de prijsuitreiking.

Wil je meedoen, vul dan wel even het inschrijfformulier in.

De jeugddag van Oost Nederland wordt gesponsord door De Beste Stek en Big Bicycles.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties