Vakbekwame visgidsen in Oost-Nederland!

0 932
20 jul

Na een intensieve cursus van twee maanden was het afgelopen dinsdagavond dan zover. Acht mannen uit Overijssel en omstreken kregen het certificaat vakbekwaam visgids uitgereikt. Stuk voor stuk hebben ze plannen om het gidsen verder vorm te geven en te professionaliseren. De enthousiaste visgidsen staan klaar om dagjesmensen, kinderen, recreanten en/ of fanatieke vissers een geweldige (vis)dag uit te bezorgen. Sportvisserij Oost-Nederland blijft ze de komende tijd ondersteunen om het fenomeen visgids breder weg te zetten en om nauwer samen te werken met de verblijfs- en recreatiesector.

Tijdens de negendaagse cursus hebben de cursisten van alles geleerd over bedrijfsvoering en marketing, communicatie en gastheerschap, materialen en technieken en werkomgeving en gebiedskennis. Een goed visgids kan namelijk méér dan alleen een visje vangen. Ecologische kennis, wet-en regelgeving, omgang met de gast, ondernemerschap en gebiedskennis zijn zomaar wat onderwerpen die een visgids moet beheersen. Niet alleen het vangen van vis zorgt voor die ene onvergetelijke dag. Een topdag voor de gast draait om het hele plaatje, de complete beleving.

Nadat de afgelopen weken de theoretische en de praktijkonderdelen van de 9-daagse cursus aan de orde waren gekomen was de examendag van afgelopen zaterdag het spannende sluitstuk van de cursus. De Overijsselse vecht en de stad Zwolle vormden het decor voor de visgidsen en hun gasten. Met de kajak, struinend langs de oever, in volledige karperuitrusting en met de boot werd er gevist op karper, roofvis en verschillende soorten witvis. Het werd letterlijk en figuurlijk een geslaagde dag met veel enthousiasme, een goede energie, plezier, gevangen vis, blije gasten en tevreden assessoren.

Via deze weg wil Sportvisserij Oost-Nederland alle cursisten en de docenten Roelof Schut (karpervissen, Stefan Altena (witivssen), Wim Russchen (roofvissen), Adri Ooms (Vechtdal Marketing) en Henk Veurink (ondernemerschap en bedrijfsvoering) bedanken voor hun vertrouwen in- en hun positieve bijdrage aan de cursus. In het bijzonder bedanken we Wim Zweep (adviesbureau ELMEKZ) met wie wij deze cursus samen hebben vormgegeven.

Meer lezen over de visgidsen en hun activiteiten? Meer informatie volgt binnenkort op onze website! Bekijk hieronder enkele leuke foto's en de laatste berichten:


   

        


       


    
Gerelateerde berichten
Facebook reacties