Jeugd ontdekt waterkant bij dorpenwedstrijd

0 564
24 jul

Dit jaar vond er een bijzondere jubileumeditie van de dorpenwedstrijd plaats. Al tien jaar slaan verschillende hengelsportverenigingen de handen ineen om de jeugd te helpen het vissen te ontdekken. Jeugdvissers van verenigingen uit Raalte, Markelo, Holten, Bathmen en Diepenveen kruisten vorige week zondag de degens (lees hengels) in Raalte, aan de Drostenkamp. Het werd een leuke, leerzame en spannende visdag!

Onder begeleiding van verschillende vrijwilligers, begeleiders en controleurs kon de jeugd in verschillende categorieën een wedstrijdje vissen tegen leeftijdsgenoten. Vijfendertig kinderen maalden niet om een klein briesje, wat bewolking en een spatje regen maar wilden niets liever dan vissen. Rond 9 uur werd iedereen verwelkomd en kregen de kinderen de laatste instructies te mee...

De wedstrijd werd tussen half tien en half twaalf gevist. Het niveau, de leeftijden en de (vis)ervaring van de kinderen was behoorlijk divers. De kinderen werden dan ook in drie leeftijdscategorieën (4 t/m 9 jaar, 10 t/m 13 jaar en 14 t/m 7 jaar) ingedeeld. Begeleiders en instructeurs ondersteunden waar nodig, en met resultaat. Want maar liefst eenendertig van de vijfendertig kinderen wisten vis te vangen!

De grootste gevangen vis was een brasem van maar liefst 50 cm, het kleinste visje was 11 centimeter. Na een leerzame en leuke ochtend aan de waterkant volgden verschillende prijsuitreikingen in Taveerne Tivoli en werd er gezamenlijk afgesloten met een lekker frietje.

Wil uw kind volgend jaar misschien ook meedoen met deze leuke wedstrijd? Meld u zich dan bij een van deelnemende hengelsportverenigingen of motiveer uw eigen vereniging om aan te sluiten! Kijk op de site van uw eigen hengelsportvereniging voor andere, leuke jeugdactiviteiten die deze zomer worden georganiseerd.

Dank aan alle organisatoren en vrijwilligers die deze visdag mogelijk hebben gemaakt, samen ook met een stukje financiële ondersteuning (fonds stimulering jeugdwerk) vanuit Sportvisserij Oost-Nederland.

* Lees hier de samenvatting van de einduitslag. De volledige einduitslag kunt u teruglezen op de site van hengelsportvereniging diepenveen.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties