MUP's geschikt gemaakt voor mindervalide sportvissers

0 754
03 aug

“MUP's”, beter bekend als maaiseluitdraaiplateaus. Waterschap Vallei en Veluwe is begin juni begonnen met de aanleg van 2 MUP's in het toevoerkanaal bij Terwolde. De 2 plateaus bevinden zich aan de Kadijk en de Bekendijk. Samen met het waterschap is er geknutseld aan een constructie waardoor de plateaus ook geschikt zijn voor de sportvisserij.

Het initiatief komt vanuit het Waterschap. Een bestuurslid van Apeldoorn (H.J. Wijngaards, secretaris van HSV de Sportvisser uit Apeldoorn) was betrokken bij dit project en heeft aangedragen binnen het waterschap om de plateaus ook geschikt te maken voor sportvissers. Dit is zonder bijdrage van onze kant gelukt, omdat het maar een minimale inspanning was voor het waterschap om dit te doen. Wij hebben meegedacht over de inrichting van de plateaus. 

Rolstoeltoegankelijk en veilig

Er is ruimte bij de plateaus om 2 à 3 auto’s te parkeren. Vanuit deze parkeerplaats loopt er een verhard pad naar het vlakke plateau. Het ‘pad’ is met andere stenen gelegd om de toegankelijkheid met o.a. een rolstoel te verbeteren. De grasbetonstenen waar de rest van het plateau mee is gemaakt, bevatten grotere gaten wat het moeilijker maakt om ze te begaan. Het daadwerkelijk ‘visplateau’ is vervolgens met klinkers gelegd. Daarnaast is het visplateau voorzien van een opstaande rand om de vissers een veilig gevoel te geven. 

Locaties waar de MUP's liggen
 


Toegankelijk en veilig voor rolstoelgebruikers


Maaisel

Omdat het wel een maaiseluitdraaiplateau is, kan het voorkomen dat er maaisel opgeslagen ligt op het plateau. Dit kan wat ongemak inhouden zoals stank maar het maaisel zou binnen aanzienlijke tijd weggehaald moeten zijn. Het kan dus een enkele maal voorkomen dat de plateaus slechter toegankelijk zijn vanwege maaiwerkzaamheden.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties