Aankomend weekend: Tock-Fiction!

0 1138
15 aug

Aankomend weekend - 19 en 20 augustus - vindt er langs de IJssel en nevenwateren tussen Zwolle en Zutphen een groot roofvisevenement plaats: Tock-Fiction. In teams van 2 vissers gaan 100 Duitse vissers erop uit om roofvis te vangen vanaf de kant. De organisatie ligt volledig in handen van een viertal enthousiaste Duitse sportvissers. Sportvisserij Oost Nederland ondersteunt dit evenement en heeft de mannen voorzien van logistieke suggesties en uiteraard van de juiste regelgeving in Nederland.

Speciaal voor de eerste editie van dit evenement is Camping de Stuurmanskolk te Welsum gekozen als uitvalsbasis en overnachtingsplek voor de deelnemers, die aanstaande vrijdag arriveren. Zaterdag wordt er gevist van 5.30 uur tot 18.00 uur en zondagochtend 5.30 tot 10.00 uur.

Catch & release

Het plezier in het vissen staat voorop tijdens de wedstrijd en alle gevangen vissen worden na meting en gefotografeerd te zijn, teruggezet. Catch & release dus, een principe wat in Duitsland niet gehanteerd wordt, maar wel steeds populairder wordt onder de Duitse sportvissers.

Alle deelnemers zijn uiteraard voorzien van de juiste vergunningen. Meer informatie is te lezen op de website van Tock-Fiction en op hun Facebookpagina.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties