Komend weekend NK dobbervissen voor senioren aan Van Harinxmakanaal

0 501
24 aug

Zaterdag 26 augustus aanstaande zit om de 13 meter een geconcentreerde visser langs het Van Harinxmakanaal te Leeuwarden. Sportvisserij Nederland organiseert namelijk het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor senioren. In twee categorieën – Heren 55- en Heren 55+ – gaan resp. 68 en 61 wedstrijdvissers de strijd met elkaar aan om de felbegeerde nationale titel.

Na enkele jaren elders in Nederland te hebben gevist, keert de top van de wedstrijdvisserij in 2017 terug naar Friesland. Het Van Harinxmakanaal vormt op twee plaatsen het decor van het prestigieuze Open NK Dobbervissen. In de wijk Nylan zit de categorie 55- en in de wijk Aldlan Oost strijkt de categorie 55+ neer. Lieuwe Pander – Fries in hart en nieren – is de regerend Nationaal Kampioen 55+ en zal er in zijn eigen provincie alles aan doen om deze titel te prolongeren.

Deelnemers Oost NL

Uiteraard zijn er ook deelnemers vanuit Sportvisserij Oost Nederland afgevaardigd voor dit Nederlandse Kampioenschap. Zij hebben zich via de selectiewedstrijden op 20 mei jl. geplaatst voor het NK. Op de lijsten categorie senioren en senioren 55+ staan onze deelnemers geel gearceerd. Het is mogelijk dat i.v.m. een afmelding door een geplaatste deelnemer de eerstvolgende op de lijst wordt afgevaardigd.

Partners

Sportvisserij Nederland kijkt als organisator van het evenement erg uit naar deze wedstrijd. De prettige samenwerking met de gemeente Leeuwarden en HSV Leeuwarden heeft daar absoluut aan bijgedragen. Voor deze wedstrijddag – die tussen 09:00 uur en omstreeks 16:00 uur plaatsvindt – heeft de gemeente Leeuwarden een vrijstelling afgegeven voor het parkeren van auto’s op het fiets-/voetpad.

Toeschouwers

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat de Nederlandse top van het vissen voor u in petto heeft? Kom dan op zaterdag 26 augustus naar het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden. Om 11:00 uur klinkt het startschot van de wedstrijd waarna de deelnemers vier uur de tijd hebben om zo veel mogelijk vis in hun leefnet bij te zetten. Om 15:00 uur vindt de weging plaats om te kijken wie Nationaal Kampioen 2017 is geworden. Bent u erbij?
Gerelateerde berichten
Facebook reacties