Komend weekend NK Junioren en WK Zoetwatervissen op de wedstrijdkalender

0 622
07 sep

Komende zaterdag vindt aan het Beukerskanaal het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor junioren plaats. In drie categorieën maken in totaal 127 vissende jongeren kans op eremetaal. In hetzelfde weekend wordt in het Belgische Kanaal Charleroi-Brussel door de senioren een greep gedaan naar de wereldtitel. Op zaterdag en zondag a.s. neemt ons Nederlands WK-team het tegen 39 andere landenteams op.

NK Junioren Beukerskanaal

Het deelnemersveld van de junioren bestaat uit maar liefst 127 deelnemers, verspreid over 3 categorieën: U15 (onder 15 jaar), U20 (onder 20 jaar) en U25 (onder 25 jaar). Regerend U15 kampioen Tim Rijsdijk (HSV Bathmen) is het afgelopen jaar doorgegaan naar de categorie U20, helaas heeft hij zich niet kunnen plaatsen voor het NK.
Benieuwd naar de deelnemers vanuit Oost Nederland? Bekijk hier de deelnemers die zich voor dit NK via de selecties geplaatst hebben in de Categorie U15U20 en U25. Lees meer over het NK Junioren op de website van Sportvisserij Nederland.

WK Zoetwatervissen kanaal Charleroi-Brussel

Onder leiding van Jan van Schendel heeft het Nederlands WK-team al enkele malen getraind op het Belgische WK parcours. Volgens van Schendel zwemt er niet zoveel vis op het parcours en moeten de deelnemers het in de 2 wedstrijddagen hebben van hele specifieke, fijne en technische visserij. Dit belooft een spannende wedstijd te worden! Lees hier meer over het WK. Vanuit Oost Nederland is Stefan Altena (HSV De Dobber Hardenberg) vertegenwoordigd in het WK-team.


WK-team met Stefan Altena (3e van links staand)
Gerelateerde berichten
Facebook reacties