Vissenweekend RAVON - hulptroepen gezocht

0 625
25 sep

Om gegevens over de visstand in Nederland te verzamelen, organiseert Stichting RAVON jaarlijks een vissenweekend. Het vissenweekend strijkt dit jaar neer in Gelderland. Van vrijdagavond 6 oktober tot en met zondag 8 oktober gaan vrijwilligers vanuit Bronckhorst op pad om verschillende interessante gebieden te inventariseren. Ook sportvissers zijn van harte welkom om mee te gaan met het vissenweekend.

Stichting RAVON geeft advies en voorlichting en voert onderzoek uit naar koudbloedige gewervelden (reptielen, amfibieën en vissen). Daarnaast verzamelt RAVON verspreidingsgegevens om bijvoorbeeld vissenatlassen samen te stellen en zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie van landelijke meetnetten en het verspreidingsonderzoek, waarbij enkele duizenden vrijwilligers betrokken zijn. Vorig jaar is na enkele jaren van intensieve samenwerking de verspreidingsatlas De Vissen van Overijssel tot stand gekomen en gepresenteerd op het 50-jarig jubileum van Sportvisserij Oost Nederland.

Diverse wateren en onderzoeksmethoden

Tijdens de inventarisaties van het aankomende vissenweekend komen bijna alle watertypen aan bod; van heldere weteringen tot rivieroevers en van dichtbegroeide slootjes tot grote uiterwaardplassen. De methoden die worden ingezet zijn net zo divers als de wateren die bezocht worden, afhankelijk van de situatie zijn dit schepnetvissen, snorkelen, zaklampvissen, zegenvissen en duiken.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan op via de website van Stichting RAVON.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties