HSV De Dobber Hardenberg Federatief Clubkampioen 2017

0 973
09 okt

Afgelopen zaterdag werd onder druilerige omstandigheden de finale van het Federatief Clubkampioenschap gevist in het Overijssels Kanaal bij Hancate. Vanuit onze rayons waren 4 teams in de race voor een plek in de landelijke finale. HSV De Dobber uit Hardenberg wist de federatieve kampioenstitel te pakken en gaat op 28 oktober voor de landstitel.

De omstandigheden waren zaterdag moeilijk, veel deelnemers klaagden over het wedstrijdwater, het weer was niet echt aangenaam en de vis werkte ook niet bepaald mee. Omstandigheden die voor alle deelnemers gelijk waren en uiteindelijk toch een terechte winnaar zouden opleveren.

Kleine baars

De deelnemers haalden alles uit de kast om vis te vangen. De een met een feederhengel, de ander met de vaste stok; er werd dichtbij het kantje gevist, maar ook bijna aan de overkant. Het waren vooral kleine baarsjes die in de weegnetten terecht kwamen. Een enkeling verspeelde helaas een grotere vis.


Het Overijssels Kanaal bij Hancate
 Proberen met de feeder... ... of toch maar met de vaste stok
 Stef Geertman biedt zijn vangst aan ter weging Een netje baars levert 1.260 gram op

HSV De Dobber Hardenberg kampioen!

Overall winnaar werd Stef Geertman van HSV De Dobber Hardenberg, die kort onder de kant een netje met baars wist te vangen met een totaalgewicht van 1.260 gram. Van elk team werden de vangsten van de 5 beste deelnemers bij elkaar opgeteld. HSV De Dobber hengelde 2.380 gram vis bij elkaar en werd daarmee Federatief Clubkampioen 2017 en trotse eigenaar van het kampioensbord.


De vijf beste vissers van HSV De Dobber waren aanwezig om het kampioensbord in ontvangst te nemen


Tweede werd HSV Haaksbergen met 1.320 gram vis. De derde plaats was voor HSV Tot Ons Genoegen Apeldoorn met 735 gram en op de vierde plaats eindigde HSV Steenwijk met 115 gram. De vijf beste deelnemers per vereniging kregen een medaille.

Bekijk hier de volledige uitslag.

 HSV De Dobber Hardenberg wint het kampioensbordDe 5 beste deelnemers per hsv krijgen een medaille


Huldigingen overige kampioenen

Na de prijsuitreiking werd aandacht geschonken aan de prestatie van Bert Kluinhaar, die op 26 augustus Nationaal Kampioen Zoetwatervissen in de categorie 55+ werd. Bert werd toegesproken door onze voorzitter, Jan Telleman, en kreeg een boeket bloemen en VVV geschenkbonnen. 

Ook Monique Kars, Federatief Dameskampioen 2017, kreeg uit handen van haar dochter Anouska alsnog het winnaarsbord, wat tijdens de wedstrijd op 24 juni helaas niet op tijd beschikbaar was. Met een mooie bos bloemen van de voorzitter erbij, kreeg Monique afgelopen zaterdag alsnog de eer die ze verdiend heeft.

 Bert Kluinhaar - Wereldkampioen Feedervissen 2017 met zijn team Monique Kars - Federatief Dameskampioen 2017


Helaas kon Jan Willem Plekkenpol, die we eveneens in het zonnetje wilden zetten i.v.m. het behalen van de wereldtitel Feedervissen met zijn team op 2 april jl., deze middag niet aanwezig zijn i.v.m. zijn deelname aan de Evezet Nationale Topcompetitie Feedervissen, waar hij overigens ook Nationaal Kampioen is geworden!

Buffet

Na afloop konden de nog aanwezige deelnemers genieten van een prima koud en warm buffet en kregen de vijf beste deelnemers per vereniging een rollade mee naar huis. Genieten van een prima koud en warm buffet na afloopRollades voor de beste 5 vissers per vereniging
Gerelateerde berichten
Facebook reacties