Veel kleine vis tijdens prijzenwedstrijd SVON

0 935
23 okt

Afgelopen zaterdag 21 oktober werd de traditionele prijzenwedstrijd van Sportvisserij Oost Nederland gevist in het Kanaal Almelo-De Haandrik bij Gramsbergen. Deze wedstrijd is bedoeld voor leden van een bij onze federatie aangesloten hengelsportvereniging en deelname is gratis. Per vak worden er 6 vleesschotels verdeeld.

In tegenstelling tot de weersvoorspellingen viel de regen tijdens de wedstrijd gelukkig behoorlijk mee. Wel stond er een stevige wind. De deelnemers lieten zich hier niet door weerhouden en deden hun uiterste best om zoveel mogelijk vis te vangen. Op enkele grotere voorns en baarzen na bestonden de vangsten vooral uit kleine vis. 


Dobbervissen brengt grotere vangst in de netten

Er werd met een totaal aantal van 76 deelnemers gevist in vier vakken. De 37 deelnemers in vak A en B visten in de categorie vrije hengel en in vak C en D werd met 39 dobberdragende hengels gevist, een mooie verdeling dus. Onder de dobberdragende vissers waren drie dames. In de categorie vrije hengel werd 9.080 gram vis gevangen en in de categorie dobberdragend 16.450 gram.

De uitslag

De vier beste vissers waren:
Vak C – Jan Posthumus – O.H.V. Oldenzaal (2.450 gram)
Vak B – Bart Soeters – HSV Ons Belang Zutphen (1.290 gram)
Vak D – B. van de Vegte – HSV De Brasem (1.120 gram)
Vak A – Rieks Loves – HSV Haaksbergen (980 gram)

De beste zes vissers per vak vielen in de prijzen en gingen naar huis met een mooie vleesschotel.

Bekijk de volledige uitslagen in de categorieën vrije hengel en dobberdragend

Jan Posthumus (OHV) werd overall winnaar met 2.450 gram visOp enkele grotere voorns na, werd veel kleine vis gevangen.


De wedstrijdcommissie van Sportvisserij Oost Nederland bedankt de vrijwilligers van HSV Bergentheim e.o. voor hun inzet rondom de prijzenwedstrijd.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties