Baggerwerkzaamheden in Meppel en Deventer

0 851
16 nov

Het Waterschap Drents-Overijsselse Delta onderhoudt veel wateren in de stedelijke gebieden in Meppel en Deventer met behulp van een kraan en/of maaiboot. Door de vorming van bagger is het werken met een maaiboot steeds lastiger geworden, omdat de waterdiepte in de loop van de jaren steeds minder geworden is. Ook is door de baggerlaag de waterkwaliteit achteruit gegaan. Tijd om grondige maatregelen te nemen dus.


Wijk Oosterboer Meppel

Het Waterschap gaat de komende maanden baggerwerkzaamheden uitvoeren in de wijk Oosterboer te Meppel. Hier wordt zo’n 5.000 m3 bagger verwijderd en afgevoerd naar een depot. Ook worden de duikers op het baggertraject schoongemaakt om een goede doorstroming van het water te bevorderen. De werkzaamheden zullen in deeltrajecten plaatsvinden tussen 20 november a.s. en 31 januari 2018.

Wijk Colmschate Deventer

In de wijk Colmschate in Deventer is de situatie gelijk. De maaiboot kan nauwelijks nog worden ingezet om de watergangen schoon te houden door de dikke baggerlaag. Ook hier gaat het Waterschap tot eind januari 2018 aan het werk om zo’n 5.000 m3 bagger af te voeren en de duikers in het baggertraject schoon te maken. In Colmschate zullen de werkzaamheden op de deeltrajecten vanaf 11 december starten.

Visvriendelijk

Om eventuele schade aan de visstand te voorkomen, zijn maatregelen in het bestek opgenomen. Indien noodzakelijk zal voorafgaand aan de werkzaamheden vis worden weggevangen.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties