Boekpresentatie "Geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal"

0 471
20 nov

Het Apeldoorns Kanaal is van oudsher een belangrijke ader in de industriële ontwikkeling van de oostelijke Veluwe. Toen het kanaal in 1972 voor de beroepsvaart werd gesloten, raakte het snel in verval. Een aantal instanties wilden het kanaal toch graag een nieuwe functionaliteit geven. Eind jaren ’90 werd de Stichting Apeldoorns Kanaal opgericht met een eigen doel.

De Stichting heeft zich samen met andere partners jarenlang ingezet om het Apeldoorns Kanaal weer bevaarbaar te maken. Sinds het jaar 2000 zijn zelfs al verschillende maatregelen getroffen en voorzieningen gemaakt om de recreatievaart op termijn de toegang te kunnen geven tot het Apeldoorns Kanaal. Helaas zijn alle inspanningen nu tevergeefs geweest… 
Op 22 september jl. hebben de bestuurders van de betrokken overheden unaniem afgesproken de discussie over bevaarbaarheid van het Apeldoorns Kanaal met grote boten achter zich te laten.

Boekpresentatie

Secretaris en kartrekker van de Stichting Apeldoorns Kanaal, Rick Scholten is sluiswachterszoon en geboren aan het Apeldoorns Kanaal in het buurtschap Hoorn bij Heerde. Zijn enorme kennis over de geschiedenis en achtergronden van het kanaal heeft hij gebundeld in het boek: “Geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal - verleden, heden en toekomst van een koninklijke waterweg.”
Aanstaande vrijdag 24 november vindt in Wapenveld de boekpresentatie plaats voor genodigden. 
 In vroegere tijden konden grote schepen het hele Apeldoorns Kanaal bereiken via de sluizen
Gerelateerde berichten
Facebook reacties