- UPDATE - karperuitzet Randmeren en IJssel zaterdag afgelast

0 1249
13 dec

In verband met de weersomstandigheden heeft de leverancier in Frankrijk geen karpers kunnen afvissen, waardoor de levering en karperuitzet in de Randmeren en de IJssel aanstaande zaterdag helaas niet door kan gaan. Mogelijk gaat de uitzetting in het Ommerkanaal en de Lutterhoofdwijk wel door.

Op zaterdag 16 december a.s. zet de KSN Regio Zwolle weer op verschillende locaties in ons werkgebied karpers uit. De karpers die uitgezet worden in het Ommerkanaal en de Lutterhoofdwijk behoren tot het uitzetproject wat tot stand gekomen is in samenwerking met het Waterschap Vechtstromen, Hengelsport Federatie Groningen/Drenthe en Sportvisserij Oost Nederland.

In februari van dit jaar zijn reeds de eerste karpers uitgezet in het kanaal in Coevorden tijdens een feestelijke bijeenkomst. Elke drie jaar zullen karpers worden uitgezet in de Verlengde Hoogeveense Vaart, Kanaal Coevorden-Zwinderen, Oranje Kanaal, Lutter Hoofdwijk en het Ommerkanaal. 
De vissen komen rechtstreeks uit Frankrijk en de lostijden zijn onder voorbehoud van files en weersomstandigheden, de KSN houdt contact met de transporteur en geeft eventuele vertraging door via hun Facebookpagina