Nieuwe visplaatsen aan het Zwartewater bij Genemuiden

0 1651
16 jan

Na een jaar van goede voorbereidingen zijn afgelopen weekend 42 betonplaten geplaatst in het Zwartewater bij Genemuiden, die fungeren als visplekken voor de leden van HSV Het Zwarte Water. Het was alle partijen nog erg spannend of de planning van 12 en 13 januari wel gehaald kon worden gezien de hoge waterstand. Maar gelukkig zakte het water snel en kon er groen licht worden gegeven voor de aanvoer en plaatsing van de platen.


Vrijwilligers van HSV Het Zwarte Water hadden alle visplekken twee weken geleden al voorbereid door kunstgras stroken van 2x4 meter te leggen en deze vast te zetten met pinnen. Deze kunstgras stroken hebben de functie om rietgroei tegen te gaan, zodat er geen nesten van allerlei vogelsoorten verstoord worden en men zonder problemen de visplek kan betreden.
Goede afspraken laten het project slagen!

Het plaatsen van de betonplaten gebeurde vanaf het water per werkboot met een kraan erop, welke geheel belangeloos ter beschikking werd gesteld door de firma’s Tebezo en Brouwer te Genemuiden. Na twee dagen hard doorwerken lag de laatste plaat op zaterdag om half een op zijn plek. HSV Het Zwarte Water kijkt terug op een zeer geslaagd project dat alleen kon slagen door goede afspraken te maken met het waterschap, de gemeente, de boeren, het waterwerkbedrijf Tebezo c.q. Brouwer en natuurlijk haar eigen vrijwilligers. 


Klik op de afbeelding voor drone beelden van de werkzaamheden


Dag-/weekendvergunningen verkrijgbaar voor niet-leden

Vissen vanaf de betonplaten is alleen voorbehouden aan leden van HSV Het Zwarte Water, aangezien deze hsv de visrechten huurt. Als u toch er eens wil vissen er zijn dag-/weekendvergunningen verkrijgbaar. Kijk op de website van HSV Het Zwarte Water voor meer informatie.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties