Jan Pepping ontvangt de zilveren erespeld i.v.m. 12,5 jarig jubileum

0 757
12 feb

Op 5 januari jl. mocht onze voorzitter de zilveren erespeld uitreiken aan Jan Pepping in verband met zijn 12,5 jarig jubileum als ploegleider binnen onze eigen onderzoeksploeg.

Briefkaartenactie

Met een briefkaartenactie van Sportvisserij Oost-Nederland gekoppeld aan de Grote Vergunning 2005 startte de jacht naar nieuwe vrijwilligers. Ondanks een respons van slechts 0,1% heeft de sportvisserij destijds kennis gemaakt met nieuwe vrijwilligers met een enorm vissenhart. 
Jan Pepping is er daar een van en op 5 juli 2005 maakte Sportvisserij Oost-Nederland kennis met Jan, die zich opwierp als leider van een startende ploeg onderzoekers naar de vis in het gebied van het toenmalige waterschap Veluwe. Met een ploeg van 9 vrijwilligers zijn ze aan de slag gegaan. Eerst moesten de mannen de nodige opleidingen en kennis vergaren om daarna veilig aan de slag te kunnen.
Jan weet tot op de dag van vandaag ‘zijn’ ploegleden te motiveren om hen onder soms slechte weersomstandigheden met een glimlach in de boot te krijgen. 

Gedreven ploegleider met aandacht voor alle ploegleden

Monitoren volgens de KRW in ‘opdracht’ van eerst alleen het waterschap Veluwe maar korte tijd later ook van het waterschap Groot Salland, dat is wat de inmiddels ruim 15 vissers doen in de kleinere watergangen in ons werkgebied. Uiteindelijk gaat het om vis vangen, determineren, rapporteren en het bekende balletje na afloop van een dag bikkelen. Jan regelt dat allemaal en laat ook de thuisblijvers na elke visdag meegenieten door het verslag en de foto’s van de onderzoeken rond te sturen. Mede door Jan zijn inzet zagen we de roofblei oprukken tot in de verste uithoeken en is de kleine modderkruiper ineens niet zeldzaam meer.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties