Hans Arkink Nederlands Kampioen IJsvissen 2018

0 601
21 feb

Afgelopen weekend vond het NK IJsvissen plaats. Waar het NK in 2013 begon als ludiek evenement in het Kuinderbos, dat zijn oorsprong vond in Zweden, is het de afgelopen 2 jaren daadwerkelijk in het Zweedse Dalsland georganiseerd. Dit jaar was het de vierde keer dat de gaten werden geboord in het Zweedse ijs.

Vrijdag 16 februari gingen de 15 deelnemers van start. Met een temperatuur van -8 en een mooie dikke ijsvloer waren de omstandigheden optimaal. In de nacht was er een mooie witte deken van sneeuw ontstaan, wat zorgde voor mooie winterse plaatjes. Maar liefst 28 vissen werden boven het ijs gehengeld! Een prima score. 


Dames in de top 3

Na de eerste dag ging Bianca van der Kolk aan kop met 116 cm vis, op de voet gevolgd door Martin Meijer die 113 cm vis aan de haak wist te slaan. De derde plek was voorlopig voor Rinskje (Ria) Dijkhuizen. Met de enige 2 vrouwelijke deelnemers aan het NK in de top 3 zou het voor de mannen op de tweede dag hard werken worden. 

Hans Arkink pakt de winst  

Op zaterdag 17 februari werd de strijd beslist. Hans Arkink wist zich vanaf de vierde plek naar de hoogste trede op het podium te vissen. Hij werd Nederlands Kampioen IJsvissen 2018 met 274 cm vis. Bianca van der Kolk bleef fier op het podium staan en pakte de tweede plek met 233 cm vis. De derde plek was voor nieuwkomer Jan de Rijk met 115 cm vis. 

Gerelateerde berichten
Facebook reacties