Vismigratiedag - stap in de wereld van de vis!

0 514
28 mrt

Zaterdag 21 april is het Wereld Vismigratiedag. Wereldwijd worden op deze dag activiteiten en evenementen georganiseerd, waarbij aandacht wordt besteed aan het lot, maar belangrijker nog: aan de oplossingen voor trekvissen.

Om een gezonde visstand te behouden, is het belangrijk dat vissen vrij kunnen bewegen in het water. De aanleg van stuwen, sluizen en gemalen belemmert deze bewegingsvrijheid. Hierdoor kunnen sommige vissen rivieren en beken niet meer bereiken. We nemen maatregelen om het leefmilieu voor vissen, en hiermee de visstand, te verbeteren. 

Vismigratiedag

Hoe we dat doen? Kom op 21 april naar de Vismigratiedag bij Camping de Koeksebelt in Ommen met allerlei leuke activiteiten en stap in de wereld van de vis!

De vismigratiedag wordt georganiseerd door studenten van Sportvisacademie de Groene Welle, Waterschap VechtstromenWaterschap Drents Overijsselse Delta en Sportvisserij Oost-Nederland.
Check voor meer informatie het Facebookevenement.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.