Nieuwe lichting vismeesters in Oost-Nederland

0 921
18 apr

In navolging op de cursus Viscoach van 7 maart jl. hebben gisteren 5 deelnemers het certificaat Vismeester behaald.

De 5 deelnemers uit Hengelo, Ruurlo, Nijverdal en Oldenzaal werden hartelijk verwelkomd in het clubhuis van O.H.V. Oldenzaal. Gerwin Gerlach van Sportvisserij Nederland begeleidde de aanstaande vismeesters door in het eerste deel van de cursus de theorie te behandelen. Daarbij werden goede tips gegeven voor het verzorgen van zowel de theorieles als het vissen in de praktijk.

Alle deelnemers hadden zich thuis voorbereid en mochten na het eerste cursusdeel zelf aan de slag. Ieder gaf een stukje van de vislespresentatie voor de groep. Voor de een speelden de zenuwen een klein beetje meer mee dan voor de ander, maar iedereen deed zijn best om zijn verhaal zo goed mogelijk over te brengen. Met het certificaat op zak hebben een aantal nieuwe vismeesters meteen al een vislesaanvraag meegekregen om binnenkort een echte visles op de basisschool te gaan verzorgen. Die visles is dan ook meteen de eindbeoordeling (stageles), waarna zij bij goed functioneren de vismeesterpas en -kleding krijgen, zodat zij voortaan zelfstandig vislessen kunnen gaan verzorgen.


Ook vismeester worden?

Lijkt het jou ook leuk om vismeester te worden? Houd dan onze website in de gaten, want komend najaar organiseren we opnieuw cursussen in Oost-Nederland

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.