Klaas Huisman Noordoostelijk Kampioen 2018

0 692
18 apr

Afgelopen zaterdag werd de 14e editie van het Noordoostelijk Kampioenschap in het Beukerskanaal tussen Steenwijk en Giethoorn gevist. Met 225 deelnemers van de drie noordelijke federaties is het NOK een van de grootste niet commerciële wedstrijden in Nederland.

Ondanks dat de lente de afgelopen week al een voorzichtige start had gemaakt, was het nog niet al te warm om 4 uur aan de waterkant te zitten. Gelukkig werd het geduld en de inzet van de deelnemers beloond, want er werd door bijna alle deelnemers samen zo’n 600 kilo vis gevangen. Na een kleine technische storing kon de prijsuitreiking enigszins verlaat beginnen en vielen zo’n 100 vissers in de prijzen.

Klaas Huisman Noordoostelijk Kampioen 2018

De winnaar in de categorie Vrije hengel is geworden Klaas huisman van de Staphorster Hengelaarsvereniging met 13.140 gram vis. Klaas werd overall winnaar en mag zich Noordoostelijk Kampioen 2018 noemen.
De winnaar in de categorie dobberdragend is geworden Rein van Asselt van HSV O.K.O. met 8.330 gram vis.

De organisatie van het NOK lag dit jaar in handen van Sportvisserij Oost-Nederland.
Voor 2019 zal deze wedstrijd worden georganiseerd door sportvisserij Fryslân.
Sportvisserij Oost-Nederland bedankt alle vrijwilligers van de drie federaties die meegeholpen hebben aan de organisatie van deze wedstrijd, want zonder deze vrijwilligers is het organiseren van deze wedstrijd niet mogelijk.

Bekijk hier de volledige uitslagen in de categorie vrije hengel en dobberdragend.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.