Karpers uitgezet in Kortrickvijver Olst

0 862
19 apr

Er gloort weer licht aan de horizon voor de jeugdafdeling van HSV Olst! Op woensdag 11 april jl. werden er namelijk 200 karpers uitgezet in de Kortrickvijver in Olst.

Jarenlang had de hengelsportvereniging een bloeiende jeugdafdeling en kwamen er 40 tot 50 deelnemers op jeugdwedstrijden af. Door de verslechterde visstand in de vijver liep het aantal drastisch terug met als dieptepunt het helemaal beëindigen van jeugdwedstrijden. 

Proef karperuitzet

Na enkele jaren onderhandelen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta is hsv Olst samen met Sportvisserij Oost-Nederland tot een mooi compromis met het Waterschap gekomen. Bij wijze van proef zijn vorige week 200 karpers losgelaten in de vijver. De duikers zijn voorzien van roosters om te voorkomen dat de vissen ontsnappen. De komende drie jaren wordt zowel de waterkwaliteit als de visstand gemonitord en de aanwezigheid van voldoende waterplanten. De tijd zal het leren of de proef slaagt en beide partijen gelukkig blijven met deze oplossing, zodat de vissen kunnen blijven.

Lees ook

“Karpers moeten jeugd lokken” – bron De Stentor
“Proef met uitzetten karpers versus waterkwaliteit” – bron Waterschap Drents Overijsselse Delta
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.