Frank Evink van O.K.O. Oosterwolde winnaar Noordelijke Selectiewedstrijd Kustvissen

0 573
19 apr

Zaterdag 14 april vond de Noordelijke Selectiewedstrijd Kustvissen plaats aan de zeedijk te Roptazijl. Vanaf 8 uur kwamen de eerste zeevissers binnen bij camping de Zeehoeve. Onder het genot van een bak koffie werden de visplaatsen aan de 10 deelnemende vissers verloot en werd het openingswoord gehouden. Vervolgens kon eenieder zijn weg gaan richting het water om de hengels op te tuigen.
Zeer goede vangsten

Om half elf klonk het startschot waarna wedstrijdcontroleurs René Seefat en Jan van der Werf al snel aan het werk werden gezet. De controleurs hebben hun handen vol gekregen aan het opmeten van de vis, want de vangsten waren gedurende de hele wedstrijd zeer goed! De gevangen vis bestond vooral uit bot, maar ook werd er onder andere puitaal en paling gevangen.
Totaal zijn er bijna 150 vissen gevangen verdeeld over 7 soorten. In vak A werden 82 stuks gevangen en in vak B 67 stuks. 

Frank Evink winnaar

Winnaar werd Frank Evink van HSV O.K.O. uit Oosterwolde. Hij wist 25 vissen te vangen met een totale lengte van 589 centimeters. 


1. Frank Evink (midden), 2. Ap Tot (links), 3. André Piters (rechts) 


De eerste vier plaatsen mogen deelnemen aan het NK Kustvissen dat op 24 november gevist wordt vanaf het strand te Noordwijk. Bekijk hier de volledige uitslag.

Dit jaar was de Noordelijke Selectiewedstrijd Kustvissen de eerste editie in samenwerking met de drie noordelijke federaties, waarbij de organisatie in handen lag van Sportvisserij Fryslân.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.