Controle en handhaving Pinksterweekend 2018

0 817
25 mei

De vrije dagen rondom het afgelopen Pinksterweekend en het mooie weer lokte massaal de recreanten naar de waterkant. Het Groennetwerk had een handhavingsweekend georganiseerd waaraan ook Sportvisserij Oost-Nederland heeft deelgenomen. Hiertoe is o.a. de controleboot ingezet op de IJssel. Aan boord was ook een BOA van Staatsbosbeheer. Deze samenwerking maakt dat we tijdens de controle op veel strafbare feiten kunnen optreden en onderling kennis kunnen delen. De controles van dit weekend waren dan ook succesvol. Gelukkig kunnen we constateren dat we steeds minder vaak een boete moeten uitdelen voor het niet hebben van een VISpas.

Tot de laatste zaterdag van mei geldt er een gesloten tijd voor aassoorten, dit betekent dat er niet gevist mag worden met slachtproducten, een dood visje of een stukje vis of enig kunstaas. Tijdens het controleweekend bleek dat zich slechts twee vissers schuldig gemaakt hebben aan deze overtreding. De ene is er met een waarschuwing vanaf gekomen en de andere bleek helemaal geen VISpas te hebben en is daarvoor beboet.

Controleresultaten visserijwet  

In totaal zijn er 175 vissers gecontroleerd door de BOA’S, waarvan er 14 een waarschuwing gekregen hebben en 5 een proces-verbaal. Deze zijn uitgeschreven voor het niet hebben van een schriftelijke toestemming om te mogen vissen. Deze vissers kunnen binnenkort een acceptgiro tegemoet zien van € 140,= plus € 9,= administratiekosten. Vijf vissers zijn gewaarschuwd voor het vissen met of voorhanden hebben van te veel hengels. Zij zijn ontsnapt aan een bekeuring van € 320,=. 


Controle visdocumenten langs de IJssel

Waterverkeer en overige zaken

Tijdens de controle is er ook gelet op het waterverkeer. Met name de snelle motorboten hebben dan speciale aandacht. Zeven snelle motorboten zijn staande gehouden. Een van de schippers maakte geen gebruik van het zogeheten dodemanskoord en krijgt daarvoor een boete van € 230,=. Iedereen die de waterregels overtreedt, kan forse sancties tegemoetzien. 
De overige overtredingen die geconstateerd zijn, bestaan uit: zich bevinden op verboden grond, storten hennepafval, het onthouden van verzorging van een levend dier.

Hulpverlening burger

Dat BOA’S niet alleen zijn aangesteld voor het handhaven blijkt ook uit een mutatie hulpverlening burger. Een mevrouw met een lekke fietsband is teruggebracht naar de camping. In totaal zijn er door de BOA’S 212 constateringen gedaan, daarvan zijn 26 waarschuwingen en 6 maal een proces-verbaal opgemaakt.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.