Ommenkids, Visles in praktijk 2018

0 349
06 jun

Ommenkids is een initiatief van de Gemeente Ommen om de jeugd kennis te laten maken met verschillende verenigingen die gehuisvest zijn in de regio Ommen. De werving van de deelnemers wordt gedaan via inschrijving op de website: Ommenkids.nl en door de afd. Teamsport, Cultuur en Accommodaties van de Gemeente Ommen, die langs basisscholen gaat om de leerlingen te informeren over de verschillende soorten cursussen die aangeboden worden.

HSV de Rietvoorn heeft zich ook aangemeld voor Ommenkids en zo is “Visles in praktijk” ontstaan. Daarmee hoopt de Rietvoorn de deelnemers op een leuke manier te informeren over de hengelsport en zo nieuwe deelnemers te krijgen bij de jeugdviswedstrijden.

Visles in praktijk

Op 23 mei jl. vond de “Visles in praktijk” plaats bij de Alteveervijver in Ommen.
Met 12 kinderen werd begonnen met een welkomstwoord en uitleg over het programma, waarna ze in twee groepjes werden ingedeeld. Voor iedere deelnemer was een opgetuigde hengel beschikbaar, zodat het vissen meteen kon beginnen. Aan de waterkant werd nog even goed uitgelegd hoe ze moesten inwerpen, waar de verschillende soorten vissen zwemmen en hoe je je lokvoer maakt. Ook legden de begeleiders uit wat maden zijn, hoe die aan de haak moeten en wat te doen bij visvangst. Tijdens het vissen werd er geleerd om te peilen en kreeg ieder kind een lekkere versnapering. 

Voertje maken Lekker vissen!
 

Visherkenning

Na zo’n 1,5 uur gevist te hebben was het tijd om te stoppen met vissen en werd er verzameld bij het aquarium, waarin 3 verschillende soorten vissen zwommen. De kinderen moesten op een visherkenningslijst aankruisen welke vissoorten er in het aquarium rondzwommen en als beloning kregen zij een goodybag. Ook werd uitleg gegeven over de verschillende soorten vis die in het aquarium zwommen en ter afsluiting mochten de kinderen één voor één de vissen op een visvriendelijke manier terugzetten in de vijver.

Visles in praktijk werd ondersteund door Sportvisserij Oost-Nederland met een financiële bijdrage uit het fonds Stimulering Jeugdzaken.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.