Vissterfte of vissen in nood

0 1228
27 jun

Door zomerse warmte in combinatie met een geringe hoeveelheid neerslag kunnen de waterstanden dusdanig laag worden dat er waterkwaliteitsproblemen optreden, zoals minder zuurstof, blauwalg en botulisme. Ook voor vissen kan dit ernstige problemen of zelfs sterfte veroorzaken.

April en mei zijn bijzonder warm en droog geweest en naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in juni 1,5 graad hoger uit dan normaal. Buiten enkele felle onweersbuien met lokaal veel neerslag is er gemiddeld gezien een neerslagtekort gemeten. Momenteel zijn er nog geen dreigende situaties in ons werkgebied, wel is het in Twente extreem droog. De komende week lijkt opnieuw warm te verlopen en de regenkansen zijn van minimale betekenis. De kans op vissterfte of vissen in nood wordt daardoor helaas wel groter.

Lees ook

Update over de lokale droogte (Bron: Waterschap Vechtstromen)
Record: droogste junimaand sinds lange tijd, met name in Twente extreem droog (Bron: RTV Oost)

Vissterfte of vis in nood?

Tref je ergens veel dode vissen of vissen in nood aan, meld dit dan. Op de pagina Meldpunt Vissterfte vind je telefoonnummers en meer informatie.

Bekijk ook de infobladen "Zomersterfte" en "Zomer, zuurstof en vissterfte"

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.