Kromme hengels en mooie steuren op jeugdevenement bij Wild Bijzonder Vissen

0 833
02 jul

Gisteren werd onder prachtige zomerse weersomstandigheden het nieuwe jeugdevenement Steur- en meervalvissen bij Wild georganiseerd. Jeugdige sportvissers van 12 t/m 17 jaar konden gratis vissen onder de voorwaarde dat zij een leeftijdsgenoot zouden meenemen die normaal niet vist. Zo’n 42 jeugdige enthousiastelingen, waaronder 12 stoere meiden, wisten de weg naar de Wild-vijvers te vinden, al dan niet onder begeleiding van ouders of jeugdbeleiders van hengelsportverenigingen.

Om 9.30 uur was de aftrap voor de eerste groep. Allen werden voorzien van een hengel en voor de hele groep was een deel van de achterste avonturenvijver afgezet. Verdeeld over het stuk lagen schepnetten en onthaakmatten klaar om de eerste sterke vissen te landen. 

Kaas en zalm

Na niet al te lange tijd was het al raak, een van de jongedames ving tot haar grote blijdschap een mooie steur van ruim over de meter. Tja, en dan wil je er natuurlijk ook nog mee op de foto. Met een beetje hulp van de aanwezige vismeesters lukte dat prima. Die ochtend werden er nog verschillende mooie grote steuren gevangen. Sommige werden met blokjes kaas gevangen, andere met stukjes zalm en zelfs eentje met kaas én zalm. Zowel de vissers als de niet-vissers en de aanwezige kijkers waren erg enthousiast en toen het vissen ten einde liep, was hier en daar toch wel een beetje teleurstelling te horen dat het al weer afgelopen was. Een lekker patatje met frikadel of kroket maakte de ochtend compleet. Als verrassing hadden we nog een door VIS-TV presentatoren Ed Stoop en Marco Kraal gesigneerde pet voor degene die de grootste steur had gevangen. Een vis van maar liefst 118 cm! 

116 cm Starlet steur voor deze jongedame!Een mooie diamantsteur van ruim een meter


Kromme hengels

Tijdens het middageten, kwamen de eerste deelnemers voor de middaggroep al binnen. Deze groep kon vanaf 13.00 uur gaan vissen. Het was snel raak en de eerste vissen lagen vlot op de onthaakmatten. Weer mooie grote vissen, die bijna allemaal de metergrens passeerden. Nadat de eerste vissen gevangen waren, viel het een poos stil. Tot er opeens 3 hengels tegelijk krom stonden. Gelukkig waren de vismeesters er weer vlot bij om te assisteren met het scheppen en onthaken van de vissen. Ook nu lieten de meiden zich weer van hun beste kant zien, er zullen vast enkele vanmorgen met spierpijn zijn opgestaan door het drillen van de vissen. Tegen 15.00 kwam het vissen ten einde en was er bij het restaurant voor deze groep deelnemers een lekker bordje patat met frikadel of kroket. En natuurlijk ging nog een gesigneerde pet naar degene met de grootste vis, die 116 cm lang was.


Bekijk hier het foto-album van Steur en meerval vissen met jeugd bij Wild Bijzonder Vissen!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.