Droogte en vissen in nood

0 605
06 aug

Door de aanhoudende droogte komen in steeds meer gebieden wateren droog te liggen of verslechtert de waterkwaliteit. Op meerdere plekken zijn reddingsacties georganiseerd en/ of heeft vissterfte plaatsgevonden. Sportvisserij Oost-Nederland heeft met verschillende waterschappen afspraken gemaakt om zo goed mogelijk om te gaan met vissen in nood en vissterfte.

Tot nu toe zijn er al verschillende reddingsacties georganiseerd. Bijvoorbeeld in Losser, langs de Schipbeek, in Bathmen en in enkele stadsvijvers in Hengelo hebben vrijwilligers van diverse hengelsportverenigingen samen met Sportvisserij Oost-Nederland vissen gered en overgezet. We zijn blij om te zien hoe vissers hun verantwoordelijkheid nemen en vissen niet laten stikken. Vissen in nood
Ziet u vissen in nood? Neem dan contact op met het calamiteitenteam van het betreffende waterschapsgebied en meldt het ook bij ons (0572 – 363370). Zo kan Sportvisserij Oost-Nederland eventuele acties direct in samenspraak met de lokale hengelsportvereniging organiseren.

•waterschap Vechtstromen: 088 – 220 3333 
•waterschap Drents Overijsselse Delta: 088 – 233 1200
•waterschap Rijn en IJssel: 0314 – 369 369
•waterschap Zuiderzeeland: 0320 – 274 911
•waterschap Vallei en Veluwe: 0555 – 272 272.

De waterschappen zetten binnengekomen meldingen door naar ons. Hierop beoordelen wij (i.s.m. vrijwilligers van hengelsportverenigingen) de situatie. We kijken wat er nodig is en wat we kunnen betekenen voor de vis. Afhankelijk van het waterschapsgebied zijn er noodmaterialen beschikbaar of worden we ondersteund bij het inschakelen van professionele vistuigen.

Wij adviseren u met klem om het calamiteitennummer te bellen en niet alvast zelfstandig tot actie over te gaan. Onnodige omwoeling van het water en het vissen met verkeerde materialen kan namelijk snel leiden tot een verslechtering van de waterkwaliteit en leiden tot vissterfte.

Vissterfte
Ziet u vissterfte? Neem ook dan contact op met het calamiteitenteam van het betreffende waterschapsgebied. Het waterschap zorgt voor het zo snel mogelijk ruimen van eventuele dode vissen. Dit is belangrijk om de ontwikkeling van o.a. botulisme zo snel mogelijk te beperken.

Als u vragen heeft of als vereniging tegen problemen aanloopt dan horen wij dit graag! U kunt bellen naar 0572 – 363370 of mailen naar info@sportvisserijoostnederland.nl.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.