Traditionele korpswedstrijd Twentekanalen

0 387
28 sep

Op zaterdag 1 september 2018 werd aan het Twentekanaal tussen Lochem en Sluis Eefde de jaarlijkse Senioren Korpswedstrijd gehouden. Met een bezetting van 105 deelnemers behoort deze tot een van de grootste in Oost Nederland.

Rond 06.00 uur verzamelden de eerste deelnemers zich bij Café Stegeman te Laren, waar de deelnemerskaarten klokslag 06.30 uur werden uitgereikt. Anderhalf uur hadden de deelnemers de tijd om naar hun visstek te gaan en zich voor te bereiden op de wedstrijd.
Na drie betrekkelijk koude nachten, waarbij de laatste nacht bij het weerstation “vliegveld Twente” een temperatuur van -0,3 werd gemeten, werd de vraag gesteld of dit niet nadelig voor de vangsten zou kunnen zijn.   

Snelle start

Hoe dan ook, het beloofde een mooie dag te worden. Het zonnetje scheen en er hing een damp boven het water. 
Klokslag 08.00 uur klonk langs de vijf vakken het beginsignaal. Als er een prijs voor de snelste gevangen vis zou bestaan, dan was Bas Hooglugt op stek B6 zeker een winnaar. Hij ving zijn eerste vis nog geen halve minuut na het beginsignaal!
Geconcentreerd tuurden de deelnemers naar hun dobber of punt van hun hengel in de hoop op een goede aanbeet en vangst. 
Nadat om 12.00 uur het eindsignaal had geklonken konden de weegploegen hun werk doen en werden de eindresultaten in Café Stegeman worden verwerkt tot onderstaande uitslag.
Deze was als volgt:

UITSLAGEN KORPSEN:
UITSLAG INDIVIDUEEL (op alfabet):De wedstrijdcommissie “Twentekanalen” dankt de besturen van Sportvisserij Oost-Nederland en de Hengelsportfederatie Midden-Nederland voor hun financiële bijdrage, want zonder deze bijdrage hebben zij deze jaarlijkse wedstrijd niet kunnen organiseren.

Nieuw in 2019 - JEUGDVAK!

In het verleden organiseerde het bestuur van de toenmalige Beheerseenheid Twentekanalen B.E.T. ook een wedstrijd voor de jeugd. De wedstrijdcommissie van de SVON-rayon 1 is voornemens om in 2019 ook een jeugdwedstrijd te organiseren aan het zelfde parcours, gelijk met de senioren-korpswedstrijd.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.