Save the date! Meerval Mania 2019

0 802
12 dec

Op zaterdag 8 juni a.s. organiseren Sportvisserij Oost-Nederland, Hengelsport Federatie Midden Nederland en Meervalshop Tom-Cat het grootste en meest complete meervalevent wat je je kunt voorstellen: Meerval Mania 2019!

Het blijkt dat meervalvissen in Nederland steeds populairder wordt. Naast het feit dat geregeld sportvissers worden gezien die gericht op meerval vissen, ontvangen de federaties geregeld vangstberichten over meervallen die de magische lengte van 2 meter hebben gepasseerd en die in Nederland zijn gevangen. Naast dat het vissen op de grootste en sterkste zoetwatervis van Nederland enorm uitdagend kan zijn, is het een zeer veelzijdige visserij waarbij diverse vistechnieken toegepast kunnen worden. Dit maakt het meervalvissen een zeer geschikt onderwerp voor een demodag. 

Boeien en onderwater dobbers  

Dit unieke spektakel vindt plaats langs de IJsseloever bij Camping de IJsselhoeve in Veessen en de toegang en parkeren is geheel gratis. Langs de oever staan zeer bekende meervalvissers klaar om je alle tips en trucs te geven over het meerval vissen in de Nederlandse rivieren. Verschillende montages en technieken worden belicht, zoals het werpend vissen met kunstaas, opstellingen met boeien en het vissen met onderwater dobbers.
Niet alleen vanaf de kant, maar ook op het water valt deze dag veel te leren. Er zijn demo’s bellyboat vissen op meerval en verticalen vanuit de boot. Ook wordt er voorlichting gegeven over het gebruik van kwakhout. 


Dit soort vangsten komen steeds meer voor in de Nederlandse rivieren!

Materialen

Natuurlijk mag een meervalmarkt niet ontbreken. We hebben een flink arsenaal aan materialen en hengels van gerenommeerde merken voor je beschikbaar in verschillende stands. Uiteraard is Meervalshop Tom-Cat ook aanwezig.
Momenteel zijn we ook nog bezig met een mooi lezingprogramma, waarmee we Meerval Mania 2019 helemaal compleet maken! 

Laat ons weten dat je naar Meerval Mania 2019 komt door het evenement te volgen op Facebook.
Meer details over Meerval Mania 2019 verschijnen later op de website en Facebookpagina van beide federaties.

Andere evenementen

Naast Meerval Mania 2019 organiseren Federaties Oost en Midden in 2019 ook andere promotionele- en jeugdevenementen. Er zal onder andere in 2019 wederom een Barbeeldag worden georganiseerd.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.