Podiumplekken voor wedstrijdvissers uit Oost-Nederland

0 583
06 sep

De afgelopen 2 weken hebben wedstrijdvissers uit Oost-Nederland prachtige resultaten behaald tijdens verschillende Open Nationale Kampioenschappen en een Wereldkampioenschap. Sportvisserij Oost-Nederland feliciteert alle winnaars met hun plek op het podium!

Dylan Dams derde op ONK Junioren

Het weekend van 27 en 28 augustus stond in het teken van de Open Nationale Kampioenschappen Junioren en Teams. Beide wedstrijden werden gevist in de Lage Vaart bij Lelystad. In categorie U20 viste Dylan Dams van HSV Raalte (17 jaar) zich op de zaterdag in de prijzen met 2.585 gram vis, goed voor de derde trede van het podium. Lees meer.

Maver Zammataro tweede op ONK Teams

De teams waren zondag aan de beurt om de strijd met elkaar aan te binden. Maver Zammataro, met onder meer Stefan Altena uit Wierden, moest het na eerder al zeven keer Nationaal Kampioen te zijn geweest doen met een verdienstelijke tweede plek. Zij vingen 13.685 gram vis. Lees meer.

Keano Jansen tweede op ONK Heren

Op zaterdag 3 september vond het Open Nationaal Kampioenschap Heren plaats in het Noordhollandsch Kanaal bij West-Graftdijk. Keano Jansen (15 jaar), lid van ons federatief jeugd wedstrijdteam, liet zich van een zeer sterke kant zien en pakte met een tweede plaats het zilver! Een geweldige prestatie. Keano Jansen werd vorig jaar door Sportvisserij Nederland benoemd tot talent van het jaar nadat hij twee Nationale titels in de wacht sleepte. Lees meer.

Gert Kikkert derde op ONK Feedervissen

Een dag na het ONK Heren viste Gert Kikkert van HSV ’t Meuntje Westerhaar met 95 andere deelnemers in hetzelfde kanaal het Open Nationaal Kampioenschap Feedervissen. Met 10.210 gram vis werd Gert eerste in zijn vak en overall derde, wat hem de bronzen plak opleverde. Lees meer.

Nederlandse dames wereldkampioen karpervissen

Begin september werd drie dagen lang het Wereldkampioenschap Karper vissen voor dames in Engeland gevist. De wedstrijd was onderverdeeld in een klassement voor teams en duo’s. Ondanks dat Team Holland net geen podiumplek wist te behalen, droegen zij door hun ondersteuning wel bij aan een fantastische overwinning van het duo Anoek Bonnet en Bianca Venema, die met 13 karpers de gouden plak binnenhaalden. Lees meer