Uiteenlopende vangsten voor vissers

0 3147
16 jul

RUINERWOLD - Voor vaste klanten is forelvisvijver De Woldstek niet meer weg te denken. Er zijn 250 klantenpashouders. Sommigen komen wel vijf keer per week. Het oude zwembad van Ruinerwold heeft vijf jaar geleden plaatsgemaakt voor dit succesverhaal. Margriet en André Hilbrink richtten er de forelvisstek op



Vissen. Rust, ontspanning, geduld en een beetje geluk hebben. Het doel van vissers ligt ver uiteen. Zo komt Johan Huitema, manager in het dagelijks leven, voor zijn rust. Het maakt hem niet uit of hij iets vangt. "Ik lust toch geen vis. Ik maak er wel anderen blij mee", vertelt de vliegvisser. Gerard Termeer denkt hier anders over. "Als ik niets vang, dan ben ik wel een beetje chagrijnig. Vorige keer heb ik gewoon een gerookte paling gekocht, en gedaan of ik hem zelf gevangen had." Termeer is voor de derde keer bij De Woldstek en vandaag is het voor het eerst raak. Deze keer dus geen kant-en-klaar gerookte vis. Toch wel een hoogtepunt, volgens de visser. "Vissen is eigenlijk ook gokken. Je gaat dus wel voor de winst." Hij kijkt een beetje jaloers naar de overkant. " Die twee daar halen er non-stop vis uit." De twee vissers staan met een kromme hengel langs de kant. Ze hebben weer beet, maar het duurt even voor de vis toegeeft. "Je moet hem eerst moe maken", legt Gerard Termeer uit. De betreffende vissers genieten trots van alle aandacht. Ze halen een enorme vis uit het water. Een snoek, blijkt achteraf. "We moesten hem terug gooien. Je mag hier alleen de forellen houden", vertelt de Duitser André Keller. Hij woont in de buurt en brengt regelmatig een bezoekje aan de visvijver. Zijn vriend en hij hebben met een vangst van zes vissen vandaag niets te klagen.

Ook Vincent uit Hollandscheveld blijkt een neusje voor het forelvissen te hebben. Hij is voor het eerst met zijn opa en oma mee en heeft meteen beet. Bij het naar boven halen van de enorme vis gilt hij het uit van blijdschap. Het 5-jarige natuurtalent heeft de smaak te pakken. Vincents oma weet wel raad met de forel. "Lekker in de rookoven voor vanavond."

Bij De Woldstek moeten bezoekers hun eigen vangst schoonmaken. Hilbrink doet er graag eentje voor, maar daarna moeten ze toch echt zelf aan de slag. "Anders blijven we bezig." Voor wie niets vangt of niet van vissen houdt, is er nog hoop. Hilbrink verkoopt ook forelfilet of gerookte forel uit eigen oven. Zo kan iedereen toch een visje mee naar huis nemen.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.