Sportvissers moeten serieuze plek in sportakkoord krijgen

0 714
28 nov

Vorige week prijkte de kop “CDA springt in de bres voor hengelaars” boven een artikel in de Telegraaf. Goed nieuws voor de ruim 600.000 aangesloten sportvissers in Nederland, want als top-3 deelnemer in de ranking van het NOC*NSF wordt het hoog tijd dat de politiek gaat inzien dat de sportvissers in Nederland meer aandacht verdienen dan nu het geval is.

CDA-Kamerlid mevrouw Hanke Bruins Slot debatteert mee over het sportakkoord. Ze heeft de afgelopen jaren geen enkele keer de sportvisserij horen noemen als het over sport gaat. “Vroeger was vissen niet meer dan een hobby, maar sinds de aansluiting bij NOC*NSF is vissen een erkende sport en behoort vissen onderdeel te zijn van het sportakkoord.”, aldus mevrouw Bruins Slot.Goed viswater!

Haar streven is om samen met de Waterschappen en Staatsbosbeheer voor voldoende goed viswater voor sportvissers zorgen, net zoals goede voetbalvelden voor voetballers en tennisbanen voor tennissers!

Lees het volledige artikel op de website van De Telegraaf. Goed viswater is van het grootste belang voor de 600.000 sportvissers
die samen in de top-3 van het NOC*NSF vertegenwoordigd zijn


Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Eind augustus jl. hebben wij al onze aangesloten hengelsportverenigingen op de hoogte gebracht van de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Hoewel deze verkiezingen in 2018 plaatsvinden, werken politieke partijen deze zomer en het najaar vaak al aan hun partijprogramma’s. Voor verenigingen zijn de gemeenteraadsverkiezingen een goede gelegenheid om in contact te komen met de politieke partijen en hun sportvisserijbelang(en) aan te kaarten.
Om onze verenigingen te ondersteunen is extra informatie over de verkiezingen en een voorbeeldbrief verstuurd, die de verenigingen kunnen gebruiken om naar de gemeente te sturen. Op die manier hopen we de sportvisserijbelangen bij alle gemeenten in ons gebied te vergroten.

Tips voor belangenbehartiging in Handboek Beter besturen

Op de website van Sportvisserij Nederland zijn handige tips te vinden voor verenigingen om hun belangen te behartigen en bijvoorbeeld in gesprek te gaan met gemeenten.