Jubilarissen, kampioen én een nieuw erelid op de Algemene Ledenvergadering

0 428
29 mei

Op dinsdag 15 mei jl. vond onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Deze keer hebben we gekozen voor een iets andere opzet van het programma. Voorafgaand aan de vergadering was er een informatiemarkt met standjes over Controle & Handhaving, Stichting Visserijkundig Onderzoek Oost-Nederland, Beheer & Onderhoud met Harkboot.nl en de nieuwe wet AVG.

Om klokslag 20.00 uur opende voorzitter Jan Telleman de Algemene Ledenvergadering en werden de statutaire zaken behandeld. Op de agenda stond naast de gebruikelijke agendapunten een afdrachtverhoging voor 2019, welke door de leden geaccordeerd werd. Ook kon de meerderheid van de leden zich vinden in het afschaffen van het Fonds Stimulering Jeugdzaken met de voorwaarde dat het komende jaar een jeugdcommissie in het leven geroepen zal worden.

Jubilarissen, erelidmaatschap en een kampioen!

In verband met hun 12,5 jarig jubileum als ploeglid van de Stichting Visserijkundig Onderzoek Oost-Nederland, ontvingen Arné Hissink en Tim Hulshof een zilveren erespeld, vergezeld van een boeket bloemen. Ploeglid Jan van Waardenburg kwam zelfs in aanmerking voor een gouden erespeld en bloemen i.v.m. zijn 12,5 jarige inzet als ploeglid, omdat hij al in het bezit was van een zilveren speld.

Arné Hissink, Jan van Waardenburg en Tim Hulshof vieren hun 12,5 jarig jubileum


Ook werd in het zonnetje gezet, Jan Willem Plekkenpol, in verband met zijn geweldige prestatie op het Wereldkampioenschap Feedervissen voor Teams eind 2017 in Spanje. Jan Willem wist samen met zijn team de wereldtitel te pakken. Van de voorzitter ontving hij een enveloppe met inhoud en een boeket bloemen.

Tot grote verrassing van Gerrit Sloot, die officieel aftrad als secretaris, werd hij tijdens de ALV benoemd tot erelid van Sportvisserij Oost-Nederland. Gerrit kreeg uit handen van de voorzitter een gouden erespeld, voorzien van een briljantje.
De erespelden van de reeds zittende ereleden Jaap van Zorge en Henk Slagter zullen alsnog worden voorzien van een briljantje. Ook is besloten dat voortaan de VISpassen voor de ereleden door Sportvisserij Oost-Nederland worden betaald. 


                      
Jan Willem Plekkenpol - wereldkampioen               Aftredend bestuurslid Marc Zwaan                Erelid Gerrit Sloot

Bestuurswisselingen

Vorig jaar had het bestuur van Sportvisserij Oost-Nederland mandaat gekregen van de leden om een nieuwe penningmeester aan te stellen, omdat ten tijde van de ALV in 2017 nog geen kandidaat beschikbaar was. Op 1 juli 2017 is Jan de Vente aangesteld als penningmeester. I.v.m. het verkregen mandaat, hoefde zijn benoeming nu niet in stemming gebracht te worden.
Als gevolg van het aftreden van secretaris Gerrit Sloot, die zijn taken reeds had neergelegd i.v.m. persoonlijke omstandigheden, was Ingmar Boersma al sinds januari jl. actief als secretaris. Officieel werd Ingmar Boersma tijdens de ALV voorgedragen en gekozen als secretaris. Algemeen Bestuurslid namens rayon 3, Marc Zwaan, had eveneens zijn functie op 1 januari jl. neergelegd en nam ook officieel afscheid tijdens de ALV. Jaap Verheij werd voorgedragen en gekozen als zijn opvolger.

Sportdebat NOC*NSF

Nadat alle agendapunten waren behandeld, konden de leden in de pauze nog bij de informatiestandjes langs. Daarna was het tijd voor het laatste deel van de vergadering: een open sportdebat met mevrouw Peet Mercus van NOC*NSF. Mw. Mercus ging in gesprek met de leden over hun hengelsport en hun hengelsportvereniging en de toekomst daarvan. Knelpunten werden besproken, maar ook werden mogelijkheden bedacht. 


Peet Mercus (NOC*NSF) gaat in gesprek met de leden


Lees hier het volledige concept verslag van de Algemene Ledenvergadering en de hand-out van de presentatie van mw. Peet Mercus van NOC*NSF.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.